“ ОАЗА “ вртић и јасле

Адреса:     Батајнички друм 23

Телефон:  011 / 655 – 75 – 35

                     011 / 655 – 75 – 34

Е-пошта:   rjelektronska@pudrsimamilosevic.edu.rs

Руководилац вртића и јасли:  Душица Сушањ

Медицинске сестре на ПЗЗ Снежана Јакановски, Борка Аврамовић

         „Оаза“ је комбиновани објекат у чијем су саставу 5 јаслених и 11 вртићких група. Иако се налази у индустријској зони (круг бивше ЕИ)  крај је миран и обилује зеленилом и биљном вегетацијом. Имамо свој воћњак, повртњак, камену башту које одржавамо  али и  своје корњаче, рибице и куцу о којима сви заједно бринемо.

Двориште  и унутрашњи простор објекта у потпуности су подређени деци и њиховим потребама. Заједништво (деца,родитељи,запослени и друга одрасла лица) које се неговало од самог отварања објекта допринело је да нам деца бораве, играју се и истражују у подстицајном и надасве безбедном и сигурном окружењу. Стално мрежење васпитних група и интеракција деце свих узраста. Могућност боравка у свим расположивим просторима објекта  као и међусобно  познавање деце са свим запосленим у објекту (васпитачима, сестрама васпитачима,мед.сестрама на пословима неге и ПЗЗа и помоћним особљем). Чини да се сви осећамо као део једне велике породице. Из тог разлога деци је касније умногоме олакшана транзиција из јаслица у вртић али и она прва- из породице у јасле/вртић.

На овај начин деци од најранијег узраста пружамо могућност да склапају и негују другарства,уважавају различитости,развијају емпатију према другој деци, одраслима, животињама, природи. Заједнички циљ свих одраслих у „Оази“ је да кроз сарадњу и узајамно поверење  деци омогућимо боравак у вртићу што лепшим и пријатнијим.