Предшколска установа ДР СИМА МИЛОШЕВИЋ - Земун

2020.

Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Print
почетна | о нама | галерија | родитељи | актуелности | вртићи | контакт | јавне набавке

Поводом обележавања новогодишњих и божићних празника и у духу друштвено одговорне праксе, Јавно предузеће „Пошта Србије” 13. пут организује акцију за малишане „Пиши Деда Мразу” и позива децу узраста до десет година из целе Србије да од 2. новембра до 4. децембра пишу свом омиљеном деки.

У писма малишани могу да спакују своје песме, приче, догодовштине, цртеже, жеље, поруке и слично. Деда Мразу могу да пишу појединци, а могу и заједно читава одељења или васпитне групе.

На сваком раду треба обавезно написати име и презиме аутора, адресу, годину рођења и број телефона.

Препознатљив симбол поштанског саобраћаја је свакако писмо, а његово полазиште и извориште у исто време је писменост. Циљ акције „Пиши Деда Мразу” је да се деци дочара свет писама и честитки, као и да их подстакне на стваралаштво, креативност и маштовитост и охрабри да уз игру и забаву негују културу писане комуникације и богате матерњи језик, будући да су писма одувек била одраз знања и доброг владања.

На адресу Поште Србије током ове акције сваке године пристигне више хиљада дечијих радова, при чему у неким ковертама буде на десетине песама и цртежа из читавог одељења или васпитне групе. Прошле године оборен је рекорд јер је Деда Мразу писало више од 14.000 малишана из читаве Србије.

Радове, уз назначени контакт и датум рођења, слати на адресу: Поштански преградак 900, 11000 Београд 6, новогодишња акција „Пиши Деда Мразу”.

За оне најкреативније припремљене су награде и у појединачној и групној конкуренцији.


Акција за децу "Пиши Деда Мразу" Акција "Пиши Деда Мразу"

Пројекат “Пилотирање нацрта Основа програма предшколског васпитања и образовања – Године узлета“  реализован је  у партнерству Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Завода за унапређивање образовања и васпитања, УНИЦЕФ-а и Института за педагогију и андрагогију Филозофског  факултета у периоду од октобра 2016. до јуна 2018. Године.

Пројекат се реализовао у вртићу Земунски бисер, у шест васпитних група (по две васпитне групе јаслица, вртићке групе и групе ППП) са  12 васпитача односно сестара васпитача који су ангажовани у тим групама и 2 стручна сарадника педагога, уз редовне консултације и стручну подршку експерата са Института за педагогију и андрагогију Филозофског  факултета у Београду.

Учешћем у пројекту наша предшколска установа дала је значајан допринос финализацији документа Основа програма и његовој даљој примени у развијању програма у вртићу.

Манифестација „Кочија новогодишњих жеља″  у организацији УГ „Мали Кувари“ и ГО Земун, децембар 2019.